ΙΣΤΟΡΙΑ

ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΔΕΑ ΤΟ 1998 ΕΓΙΝΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟ 2018

Σύλληψη της ιδέας

1996 - 2007

Δημιουργός της ομάδας ΕΙΡΗΝΗ 2005 FC με την σημερινή της μορφή είναι ο Δημήτρης Μπούτρος. Πριν από 20 περίπου χρόνια και συγκεκριμένα το 1997-98 γεννήθηκε η ιδέα αυτής της ομάδας και κυρίως του στυλ εκπαίδευσης και αγωνιστικότητας.

Ο Δημήτρης παίζοντας ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο εκείνα τα χρόνια ασχολήθηκε παράλληλα με τις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα το kung fu. Βλέποντας τα γενικά του χαρακτηριστικά όπως δύναμη, ταχύτητα, αντοχή να βελτιώνονται θεαματικά και προχωρώντας όλο και πιο βαθειά στον κόσμο των πολεμικών σκέφτηκε να δημιουργήσει αρχικά μια μεθοδολογία βελτίωσης των ποδοσφαιριστών στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης.

Παρατήρησε ότι το kung fu και το ποδόσφαιρο είχαν πολλές ομοιότητες και δύο ουσιαστικές διαφορές. Στο πρώτο τα παιδιά δουλεύουν με απόλυτη πειθαρχία και εκπαιδεύονται με λεπτομέρεια σε κάθε κίνηση. Σπουδαίο ρόλο σε αυτό παίζει η θέση των χεριών ως ρυθμιστικός παράγοντας της κίνησης του σώματος.

Αντίθετα στο δεύτερο, στο ποδόσφαιρο αφενός δεν υπήρχε τόση εξειδίκευση καθώς όλοι έβλεπαν το ταλέντο και δεν έμπαιναν καν στον κόπο να διδάξουν με λεπτομέρεια τις βασικές δεξιότητες και κυρίως δεν υπήρχε καμία εκπαιδευτική αναφορά στην κίνηση των χεριών καθώς το άθλημα παιζόταν με τα πόδια και άρα δεν υπήρχε λόγος κάποιος να προπονήσει και τα χέρια.

Σκέφτηκε λοιπόν ασκήσεις και στυλ προπόνησης βασισμένο στην μαχητική κινησιολογία του Kung fu προσαρμοσμένο όμως στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Ένα στυλ που θα ξεχώριζε για την μαχητικότητα και την ακρίβεια των κινήσεων.

Για πρώτη φορά έγραψε σε εγχειρίδιο όλη αυτή την σκέψη και μετά από διάφορα γεγονότα κατάφερε να διδάξει αυτό τον νέο στυλ προπόνησης στην ακαδημία του Ρουφ το 2005 σε ακατέργαστη μορφή.

Πιλοτική εφαρμογή μεθόδου

2005 - 2015

Στην συνέχεια για να μπορέσει να το εξελίξει ακόμα περισσότερο έδωσε εξετάσεις και μπήκε στα ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ και αποφοίτησε με ειδικότητα ποδόσφαιρο.

Παράλληλα άρχισε να συνεργάζεται με διάφορες ομάδες και να εφαρμόζει πειραματικά όλη την φιλοσοφία και μεθοδολογία του ώστε να βγάλει συμπεράσματα που θα τον βοηθούσαν να εξελίξει την μέθοδο ακόμη περισσότερο. Έτσι συνεργάστηκε με τον Ηρακλή Ελευσίνας, την σχολή Ολυμπιακού Ταύρου, τον Πυρρίχιο και τέλος τον ΑΟ Ιλίου.

Επιπλέον ξεκίνησε να κάνει ατομικές προπονήσεις κινησιολογίας ποδοσφαίρου σε παιδιά και αθλητές όπου παρατήρησε ότι κανένα από τα παιδιά δεν είχαν διδαχθεί με λεπτομέρεια τις βασικές δεξιότητες του ποδοσφαίρου. Χώρισε την διδασκαλία του σε στάδια ώστε να διδάσκονται με δομή και άρχισε να διαδίδει μέσω βίντεο και φωτογραφιών στο διαδίκτυο την μεθοδολογία του.

Οι αντιδράσεις πολλές. Η αμφισβήτηση ακόμα μεγαλύτερη. Όμως αυτός συνέχιζε να διδάσκει και να οραματίζεται ποδοσφαιριστές που θα ήταν άρτια εκπαιδευμένοι και θα έπαιζαν με ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο στυλ. Με ένα τρόπο άκρως μαχητικό, με κινήσεις μαχητών του kung fu που θα γνώριζαν με ακρίβεια εκατοστού πως να τοποθετήσουν το σώμα τους σε κάθε φάση και κυρίως θα μπορούσαν να παίζουν σε όλες τις θέσεις με την ίδια ευκολία. Δηλ θα έπαιζαν και θα έμοιαζαν σαν μαχητές kung fu.

Σεμινάρια προπονητών

2016 - 2017

Μέσα λοιπόν από όλη την προβολή στο διαδίκτυο πολλοί προπονητές ποδοσφαίρου αλλά και λάτρεις του αθλήματος άρχισαν να μπαίνουν σε σκέψεις με τα λεγόμενα του Δημήτρη και πως ανέλυε το χαμένο γκολ ή την χαμένη διεκδίκηση με βάση την κινητική συμπεριφορά και την λάθος τοποθέτηση του σώματος.

Έτσι ξεκίνησαν τα πρώτα σεμινάρια σε προπονητές ποδοσφαίρου ΟΥΕΦΑ και ΤΕΦΑΑ που είχαν εντοπίσει και οι ίδιοι τα κενά στην προπονητική και ήθελαν να τα καλύψουν με την νέα αυτή μέθοδο κινησιολογίας ποδοσφαίρου που είχε δημιουργήσει ο Δημήτρης. Προς μεγάλη έκπληξη και του ίδιου και των συναδέλφων του δεν είχαν διδαχθεί ποτέ με τόση λεπτομέρεια τις βασικές δεξιότητες του ποδοσφαίρου καθώς σε κανένα σεμινάριο δεν είχε εισχωρήσει κάποιος προπονητής ή καθηγητής τόσο βαθειά στην λεπτομέρεια της κίνησης ώστε να το έχουν διδαχθεί και να το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι προπονητές.

Αυτό το σημείο ήταν καθοριστικό για την συνέχιση της μεθόδου καθώς πλέον είχε αρχίσει να διδάσκεται σε συναδέλφους και να αναγνωρίζεται ως μοναδική στο είδος μέθοδο που καλύπτει εκπαιδευτικά κενά στο ποδόσφαιρο και βελτιώνει κάθε αθλητής οποιασδήποτε ηλικίας.

Η απορία πολλών όμως παρέμενε και ήταν μία.Θα μπορούσε όλο αυτό το εγχείρημα να αποδοθεί από μία ομάδα στο γήπεδο;

Δημιουργία 1ης ομάδας

2018

Και κάπως έτσι ο Δημήτρης δημιούργησε το καλοκαίρι του 2018 την ομάδα ποδοσφαίρου MPF. Συγκυριακά βρέθηκαν 12-13 οικογένειες με τα παιδιά τους ηλικίας από 10-14 ετών που είχαν απογοητευτεί από την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο και τις ακαδημίες και θέλησαν να λάβουν μέρος σε κάτι νέο, υγιές και ωφέλιμο για τα παιδιά τους που θα τα βοηθούσε να εξελιχθούν τόσο ως άνθρωποι όσο και ως αθλητές.

Η ομάδα στην πρώτη χρονιά της, έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα Acropolis και σημείωσε αξιοθαύμαστη πρόοδο με κύριο χαρακτηριστικό της την απόλυτη πειθαρχία και παραδειγματική συμπεριφορά κάτι που στο τέλος του πρωταθλήματος έφερε το βραβείο FAIR PLAY.

Τμήμα υποδομών ΕΠΣΠ

2019-2020

H ομάδα πλέον μπαίνει και επίσημα στο πρωτάθλημα του Πειραιά στην κατηγορία Κ-16 με μέσο όρο ηλικιας τα 13,5 έτη, με σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση των αθλητών και κυρίως να δείξει στον κόσμο του ποδοσφαίρου μια άλλη οπτική του αθλήματος που περνά μέσα από τον κόσμο των πολεμικών τεχνών και διδάσκει ήθος, πειθαρχία, αγωνιστικότητα, μαχητικότητα και ένα στυλ που θα είναι αδύνατο να μην το προσέξει ο οποιοσδήποτε.

Γ' ΕΠΣ Πειραιά

ΕΙΡΗΝΗ 2005 FC

Το 2021 τα μωρά του Δημήτρη μεγάλωσαν και μπήκαν στην αντρική κατηγορία της Γ' ΕΠΣ Πειραιά.
Στόχος όλων ήταν αφενός να εξελιχθούν τα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια με άντρες αλλά και να παρουσιάσει μια νέα, διαφορετική αντίληψη στον κόσμο του ποδοσφαίρου όπου η πειθαρχία, ο σεβασμός, η ευγενής άμιλλα, η παιδεία θα φαινόντουσαν από το πρώτο κιόλας λεπ΄το σε κάθε αγώνα. Άλλωστε η ομάδα το επιβεβαίωσε αυτό με τον καλύτερο τρόπο κερδίζοντας το βραβείο ήθους δύο χρονιές συνεχόμενες 21/22 & 22/23.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΗΘΟΥΣ Γ' ΕΠΣΠ 21/22 & 23/23